Az isteni mágia útja

2021. augusztus 02. 17:34 - TheMagician

Tartsd kordában alsóbb énedet!

alsobb-en.jpg

Ó, ti, akik képtelenek vagytok a fejlődésre! Ürítsétek ki a teremtményeket a szívetekből! Csak az van kedvetekre, hogy hiúságban tobzódjatok. Holnap, a Feltámadás Napján a Kert népének azt mondják majd: Lépjetek a Kertekbe! De ma is, ha az Igazság Mindenható és Dicsőséges Ura megvizsgálja a kiválasztott kevesek szívét az Ő szolgái közül, látja, hogy kiürítették belőle az evilágot, a Paradicsom kertjeit, és minden mást, kivéve Urukat. Azt mondja majd nekik: „Be kell lépnetek a Kertbe, vagyis az Én Közelségem Kertjébe, most és majd később is”.

Jaj neked! Nem szabad alsóbb éned pártját fognod,

ha vitába keveredik Mindenható és Dicsőséges Uraddal. Ahogy Urad is egyértelműen megmondta, az alsóbb éned az ellenséged. Ha kielégíted az étvágyát, táplálod, és hagyod, hogy megerősödjék, akkor végül téged fog felfalni. Ragadozó vadállattá változik. Nem szabad hagynod, hogy örömeit és vágyait beteljesítse. Ne adj neki többet, mint ami jogosan jár neki, vagyis a minimumot, ami nélkül nem létezhet, mint egy szelet kenyér, amivel az éhét elverheti, vagy egy egyszerű ruhadarab, amivel a szemérmét elfedheti. És még ezért is követeld meg az Allahnak való engedelmességet. Mondd azt alsóbb énednek: „Nem adom meg, ami neked jár, amíg nem engedelmeskedsz Allahnak azzal, hogy megtartod a böjtöt, az imákat, és végrehajtod a kötelességtudó imádat összes többi elemét, amit Allah előírt”.

Éberen kell figyelned alsóbb énedet.

Aztán, ha állandóan így viselkedsz vele, a gonosz része meghal és csak a jó része marad életben. Tápláld törvényes élelemmel, mert akkor a gonosz része éhezik. De soha ne gondold, hogy megbízhatsz benne, mert a képmutatás a természete és szokásos viselkedése. Elvégzi az imákat, megtartja a böjtöt, elviseli a nehézségeket, hogy hallhassa a dicséreteket teremtmény társaitól, és róla beszéljenek mindenhol, ahol az emberek összegyűlnek.

A mondás szerint: aki nem látott még sikeres embert, maga sem lehet sikeres. Amikor a hívő szolga szíve megtisztul a fennhéjázás és képmutatás szennyétől, akkor két raka ima tőle értékesebb lesz, mint ezer raka azoktól, akiknek szíve még nem tisztult meg ettől a két gonoszságtól. Ó, te képmutató,

minden képmutatásod alsóbb énedben gyökerezik.

El kell vágnod alsóbb énedet jelenlegi támaszaitól, és Teremtője felé kell fordítanod, mert akkor gonoszsága véget ér. Az alsóbb énnek tanításra és szakértő nevelésre van szüksége, hogy megtanulja a poggyászodat hordozni és alkalmas legyen a hasznos munkára. Abban az állapotban, amiben most van, nem bír el túl nagy terhet. Addig kell nevelned és képezned, amíg még kicsi, mert még nem képes arra, hogy cipeljen téged vagy a holmidat. Most még semmi mást nem kezdhetsz vele: nevelned kell, fokonként fejleszteni, a fejlődés egyik szintjéről a másikra vinni, amíg teljesen megszelídül, és képes előrehaladni, téged és a holmidat cipelve puszta sivatagokon keresztül.

Sejkh Abdul Kadir Geilani: Válogatott előadások II. 108–109. o.

Sıfır ajánlásával

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magiatraditionalis.blog.hu/api/trackback/id/tr6216646308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Az isteni mágia útja
süti beállítások módosítása