Az isteni mágia útja

2016. november 22. 23:32 - TheMagician

Pontosítások

A jelen blog kezdetben „Tradicionális Mágia” néven futott. Nemrégiben átkereszteltük „Theurgikus Mágiára” (noha továbbra is a magiatraditionalis.blog.hu címen elérhető). Valójában egyik elnevezés sem tudja pontosan visszaadni azt a célt, amit ez az internetes felület szolgálni akar.

Itt mágiával foglalkozunk, éspedig olyan szellemiségben, amelyben az archaikus ember művelte és képviselte. Nem vagyunk modernek, és nem is hisszük, hogy érdemi eredményt lehetne elérni a mágia vonalán modern mentalitással. Ily módon mágiánk valóban tradicionális mágia.

A mágiának ugyanakkor leginkább azok a területei érdekelnek, amik a theurgikus, vagyis az isteni mágiával, az istenné válás grandiózus aktusával kapcsolatosak. Ezért a „theurgikus” jelző pontosabb.

Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy ne kacsintanánk olykor sekélyebb vizek felé, és ne hoznánk a felszínre olyan érdekességeket, amik a démonomágia területéhez, a mágia emberibb síkjához tartoznak. Ezért bizonyos témákat nem kimondottan fed le a theurgia.

Ez utóbbira azért is van szükség, mert eme virtuális laboratóriumban nem kizárólag a végső megvalósítással kapcsolatos szempontok megosztására törekszünk, hanem arra is, hogy megteremtsünk egy világunkból nagymértékben kivesző mágikus atmoszférát.

Egyvalamihez viszont mindig tartani fogjuk magunkat, éspedig ahhoz, hogy mágiáról kizárólag a végső cél szellemiségében, a metafizikai megvalósítást szem előtt tartva beszélünk. Akkor is, ha egy részletkérdést érintünk. Mindez pedig talán elegendő indok arra, hogy amíg nem találunk jobbat, megtartsuk a „theurgikus” kifejezést.

A Mágusthe_magician_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magiatraditionalis.blog.hu/api/trackback/id/tr411992000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Az isteni mágia útja
süti beállítások módosítása