Az isteni mágia útja

2017. november 14. 16:12 - TheMagician

A Dark Song

Filmajánló (Horror, 99 perc, 2016, IFC Films)

adarksong.jpg

2016-ot írunk. A helyszín Wales egy elhagyatott vidéki kúriája. Egy negyven év körüli, szép, de megkeseredett ábrázatú nő átnyújt egy köteg pénzt az ingatlanosnak. Nem kérdez semmit, azonnal megveszi. Látszik, hogy hónapok óta tervezget valamit, amihez ennek a háznak köze van. Most egy nagyszájú, eleinte vonakodó, végül mégiscsak kötélnek álló férfit hív magához, aki láthatóan szakértője a fekete mágiának. Igen, hirtelen egy sötét rituáléba csöppenünk. Egészen pontosan egy valóságban is létező egyiptomi rituáléba, mely az Abramelin névre hallgat, és amelyet többek közt Aleister Crowley is ismert. Gyertyák, pentagrammok, mágikus körök, különös varázsigék, és egyre több megmagyarázhatatlan jelenség. A furcsa páros, akik a való életben valószínűleg sosem kerülnének egy hűvös köszönésnél közelebbi kapcsolatba, most együttesen kell, hogy kiállják az okkult procedúra türelmet, összeszedettséget, elszántságot, hitet és benső tisztaságot megkövetelő kihívásait. Céljuk, hogy megidézzenek egy kívánságteljesítő angyalt. A férfi azért, hogy eltűnhessen ebből az utálatos világból, a nő azért, hogy megidézze nem régiben meghalt gyermekét. Vagy mégsem? Ahogy folytatják a szigorú rend alapján, több hónapot igénybe vevő, zárt ajtók mögött végzett gyakorlatot, egyre inkább úgy tűnik, hogy a benső tisztázatlanságuk következtében felmerülő kísérteties akadályok miatt nem tudják végigcsinálni a rituálét. Az alvilág szellemei jelennek meg, és az életükre törnek. A gyakorlat nyitját nem találják, de menekülni sem tudnak: amíg az angyal nem jön el, élve nem lehet elhagyni a helyszínt.

A film egyik nagy érdeme, hogy megfelelő keretbe helyezi a történetet. A férfi felvillantja, hogy létezik olyan, hogy isteni mágia, ám annak, amit ők készülnek véghezvinni, ehhez nem sok köze van. Különféle személyes érdekekből démonomágiát űznek, ám mint kiderül, még ez sem nélkülözheti a kellő szintű spirituális ismereteket. Az avatatlanok, a felkészületlenek és az isteni valóságok iránt érzéketlenek könnyen áldozatává válhatnak az ilyesféle műveleteknek. Főleg korunkban, amikor a rituális érzék, a túlvilági erők iránti fogékonyság, és az ezeket illető értés rettentően szegényes és hiányos.

A film remekül idézi fel azt a hangulatot, amit ezen az oldalon is igyekszünk felébreszteni. Kötelező darab a mágia és a horror szerelmeseinek.

A Mágus

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magiatraditionalis.blog.hu/api/trackback/id/tr4413275487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Az isteni mágia útja
süti beállítások módosítása