Az isteni mágia útja

2017. március 19. 14:53 - TheMagician

Mágikus képességek

levitation.jpg

Összegyűjtöttem néhány videót, amelyek bizonyos személyek mágikus képességeinek meglétét bizonyítják. Természetesen sokan akadnak, akik ezeket ilyen-olyan módon megpróbálják leleplezni. Ezek a leleplezések” viszont legtöbbször legalább olyan erőltetettek és hiteltelenek, mint amilyennek egyesek azokat a törekvéseket vélik, amelyek az úgynevezett természetfeletti jelenségek valóságát akarják igazolni. Jóllehet nem kizárt, hogy olykor azok a bűvészek, varázslók is trükkökhöz folyamodnak, akik egyébként rendelkeznek azokkal a képességekkel – de legalábbis azok valamelyikével –, amelyek a videókon is láthatóak (a teljesség kedvéért meg kell említenem, hogy ma már nemcsak a kézügyesség és a jelenetek előre megrendezett volta, hanem a videók utólagos manipulálása révén is könnyen átverhető a néző). A csodák létének megtapasztalása lehetőséget nyújthat a számodra, hogy feloldd magadban életed merev és egysíkú szemlélését. Emiatt érdemes lehet valamennyi időt és figyelmet fordítanod rájuk, még ha kamerákon keresztül sokkal könnyebben is költözik a kételkedés az ember szívébe. Hozzá kell tennem: amennyiben a mágikus képességek nem párosulnak metafizikai irányulással, és bizonyos értelemben nem egy szellemi érésből és értésből következnek (ez példáink közül a bűvészek esetében a legvalószínűbb), nem érdemelnek különösebb figyelmet és tiszteletet. Spirituális nyitottság nélkül ezen mágikus jellegű tettek a szemfényvesztés kategóriájába sorolhatóak, azon világi előremenetelt remélő varázslók okkult ügyeskedéseinek körébe, akiknek botját végül elnyeli „Áron kígyója”.

A Mágus

Dynamo, egy ismert modern varázsló, akinek sok megnyilvánulását egyszerűen lehetetlen közönséges trükknek tekinteni

Egy másik varázsló, Cyril

Sri Satya Sai Baba, egy híres hindu tanító, aki többek közt különböző tárgyakat varázsolt elő a semmiből

Egy nyugati bűvész keletre utazott, hogy megnézze, létezik-e valódi varázslat

A harcművészet egy bizonyos ponton túl már nem a fizikai összecsapásról szól, Uesiba Morihei az ellenfeleit szinte nem is érinti

Nobuyuki Watanabe, az érinthetetlen mester

Egy kínai csikung mester

Erőkifejtés fizikai érintés nélkül

94 éves mester demonstrációja

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magiatraditionalis.blog.hu/api/trackback/id/tr4712350641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Az isteni mágia útja
süti beállítások módosítása