Az isteni mágia útja

2017. január 24. 17:24 - TheMagician

A mágikus naplóról

demon.jpg

Aki maga mögött hagyta a hétköznapiság szürke illúzióit, és megszületett a mágia csodákkal teli világába, az ennek a világnak az újszülöttje. Csodákkal teli világ – de ugyanakkor eddig ismeretlen veszélyekkel is szembesülnie kell a neofitának.

Bár ebben a világban a mágusjelölt egyedül van – és ez benne a csodálatos –, ugyanakkor még sincs egyedül – és ez benne a veszélyes. Egyedül van, mert csak önnön éberségéből eredő erejére támaszkodhat. És még sincs egyedül, mert bizonyos lények és hatalmak jelennek meg számára. Ez a magia goetike szintje. A veszélyt a kakodémonok jelentik. Ezek a saját benső tisztázatlanságaiból származó démonok, amelyek felett a mágus nem, vagy csak kevéssé bír uralommal.

Egy lehetséges védelmező eszközről szólok most. A mágia újszülöttjének nagy segítségére lehet, hisz az újszülött mindig védelemre szorul. Ennek egyik igen hathatós eszköze a mágikus napló, amelynek elsődleges szerepe a homályban megbúvó, onnan irányító démonok azonosítása a megnevezés révén.

A kakodémon ugyanis a sötétségből, a homályosságból, a nem-egyértelműségből, a tisztázatlanságból születik és táplálkozik. Meg kell fosztanod táplálékától. Ha nem teszed, élteted és hizlalod. A kakodémon ravasz, és rengeteg arcot ölthet. Ha egyik arcát le is leplezed, nem rest újabbakat találni magának. Igazából nincs arca, de magára ölthet bármilyet. Rejtély. Ezt a rejtélyt kell feloldanod.

Ez a rejtélyes erő belső(nek tűnő) sugalmazásokként, nagyon finoman elhintett, éppen ezért mélyre leszivárgó és ott gyökeret eresztő sugallatokként él. Sugallat. Ha valamilyen nem tisztázott sugallatnak engedsz, akkor egy kakodémon súg neked, s ezáltal irányítja gondolataidat, szavaidat, cselekedeteidet.

Ezeket a lényeket nem lehet karddal és katonás nekifeszüléssel legyőzni. Ha győzni akarsz, épp olyan finomságot kell tanúsítanod, amilyennel ezek leszivárogtak a tudatosság alsó határszférájáig. El kell menned eme határszféráig. Határhelyzet. Oda kell menned, ahová a közönséges emberi tudatosság nem merészkedik. De neked merned kell és merülnöd kell.

Türelmes, kitartó munkát követel mindez tőled. Naplózz és írj! Írd ki magadból ezen démoni szuggesztiókat. Így adhatsz arcot és nevet a démonnak, ami a halálát jelenti. A kigondolkozás és a kibeszélés is jó eszköz lehet, de az írás alaposabban képes utánanyúlni eme démoni befolyásoknak. Bezárja őket a betűk formáiba, nem engedi elillanni őket. Tudd, hogy a logosz, a szó a démon börtöne és vesztőhelye.

Megnevezek most neked egy manapság nagyon erős démont. Ez a „légy nyitott mindenre” szlogen alatt pusztítja a tudatosságot. Persze, hogy ezt hirdeti, hiszen a mindenre nyitott lelkekbe, a mindenféle ellenőrzést nélkülöző lelkekbe könnyedén és kényelmesen befészkelheti magát ez az utálatos démonfaj. Ne légy saját magad ellensége, gyakorold a kontrollt minden mentális rezdülésed felett!

A mágiában a megtisztulás mindig előkészítő jelleggel bír. A naplózás egy ilyen öntisztítási mód, a mentális megtisztulás egyik eszköze lehet. Nincsenek kötött szabályai, mert a mágia neofitájának rendelkeznie kell azzal az autonóm akarattal, amelynek birtokában törvényt adhat életének.

Talán egyetlen jó tanácsot érdemes megfogadnod ennek kapcsán: rajtad kívül senki más kezébe nem kerülhet naplód, senki nem olvashat bele. Ha ezt nem tudod megoldani, inkább bele se kezdj. A leghalványabb gyanú (ami szintén egy démon…), hogy esetleg valaki elolvashatja, már elég ahhoz, hogy a neofita visszavegyen őszinteségéből. Márpedig ebből nem engedhetsz. Nem finomíthatsz a leírtakon. Ne feledd, hogy démonokkal küzdesz, és a démonok sem finomkodnak veled. Itt nincs helye a szalonképességnek. Itt démonnyúzó őszinteségre van szükség. A démonoknak pusztulniuk kell, különben sosem érheted el a mágikus tökéletességet.

Neofita

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magiatraditionalis.blog.hu/api/trackback/id/tr1112151107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Az isteni mágia útja
süti beállítások módosítása